|
Przykładowe Menu weselne
1. MENU WESELNE
Obiad:
- Zupa królewska
- Juki słupskie lub sztuka mięsa w sosie pieczarkowym, dwie surówki( np. marchewka, kapusta biała)
Dania gorące:
- Flaki
- Gulaszowa
- Płonące uda kurczęce
- Barszczyk z pasztecikami
Dania zimne:
- Mięsa pieczone z sosami ( karkówka, schab nadziewany, boczek)
- Galantyna
- Rolada z boczku
- Galaretki drobiowe
- Śledzie po kaszubsku
- Śledzie w oleju
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Jajka w łososiu
Kawa, herbata na życzenie Chleb mieszany
Na życzenie klienta za dodatkową opłatą WÓZ STARNICKI LUB STÓŁ WIEJSKI 2. MENU
Obiad:
- Rosół z makaronem
- Filet z kurczaka z ananasem, ziemniaki, dwie surówki( np. marchewka, kapusta pekińska z kukurydza)
Dania gorące:
- Flaki
- Żeberka w kapuście
- Płonący pstrąg w warzywach
- Barszczyk z pasztecikami
Dania zimne:
- Mięsa pieczone z sosami ( karkówka, schab nadziewany, boczek)
- Galantyna
- Rolada z boczku
- Galaretki drobiowe
- Śledzie po kaszubsku
- Dorsz w zalewie
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka gyros
- Jajka faszerowane pieczarkami
Kawa, herbata na życzenie Chleb mieszany
Na życzenie klienta za dodatkową opłatą WÓZ STARNICKI LUB STÓŁ WIEJSKI
3. MENU W droższej wersji dochodzą.
Zupy:
- Krem z borowików z kluseczkami,
- Porowa z tiftelami
- Grzybowa z grzankami
II dania:
- De volaille
- Zbójnicka kieszeń
- Roladki ze schabu w „czymś”
Gorące przekąski:
- Polędwiczki
- Sznycel szwajcarski
- Żeberka wykwintne
- Boef Strogonof
Zimne przekąski:
- Raki
- Szczupak faszerowany
- Półmiski szwedzkie- smoki
- Kaczki faszerowane
To są przykładowe menu. Oczywiście dysponujemy wieloma innymi propozycjami dań weselnych. Zarówno są to typowe polskie potrawy jak i orientalne.
|
|
|
|
|